Morčacie prsia s bazalkovým pestom


„Pečené morčacie prsia s bazalkovým pestom, strúhaným parmezánom a grilovanou zeleninkou sú simple and delicious."

morčacie prsia s bazalkovým pestom

Na prípravu 2 porcií potrebujeme:

  • 400 g morčacích pŕs (2 rezne)
  • Soľ a mleté čierne korenie
  • 2 PL olivového oleja
  • 2 PL zeleného pesta
  • 20 g parmezánu
  • 4 malé mrkvy
  • ½ červenej papriky
  • 10 cherry paradajok
  • 1 mandarínku
  • 1 kukuričnú alebo celozrnnú kaiserku

Postup

  1. Predhrejeme rúru na 180 stupňov
  2. Morčacie prsia umyjeme a usušíme. Posypeme z oboch strán soľou a mletým čiernym korením
  3. Na panvici si rozohrejeme olivový olej a sprudka opečieme morčacie prsia z oboch strán, aby sa stiahli, približne 5-7 minút
  4. Medzitým si ošúpeme mrkvy a každú rozkrojíme pozdĺžne na polovicu
  5. Umyjeme aj červenú papriku a nakrájame ju na hrubšie pásiky
  6. Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vystelieme papierom na pečenie
  7. Stiahnuté mäso premiestnime do zapekacej misy, prelejeme ho výpekom z panvice a rovnomerne potrieme pestom
  8. Pripravíme si ďalšiu zapekaciu misu alebo plech, ktorý taktiež vystelieme papierom na pečenie
  9. Mrkvy, papriky a cherry paradajky jemne obalíme v olivovom oleji a mletom čiernom korení a rozprestrieme ich na plech
  10. Všetko dáme spolu do rúry zapekať na 15-20 minút
  11. Mäso pred koncom ešte vyberieme a posypeme ho strúhaným parmezánom. Dáme späť do rúry, na pár minút. Stále pozeráme, aby sa náhodou nespálilo
  12. Mäso servírujeme so zapekanou zeleninou, mandarínkou a polovicou kukuričnej alebo celozrnnej kaiserky
  13. TIP: Ak máte doma len extra virgin olivový olej, ktorý nie je veľmi tepelne odolný, pridajte na panvicu aj lyžičku rastlinného oleja

Mohlo by vás zaujímať