Cañas de chocolate


„Autentický španielsky recept na návykové koláčiky z lístkového cesta plnené čokoládou."

cañas de chocolate

Na prípravu 4 porcií potrebujeme:

  • 1 lístkové cesto
  • 100 g mliečnej alebo horkej čokolády
  • 1 vajíčko
  • 2 PL hnedého cukru
  • múku na pomúčenie dosky
  • 20 g čokoládovej ryže na posypanie

Postup

  1. Predhrejeme rúru na 170 stupňov
  2. Lístkové cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik, ktorý rozkrojíme na 4 rovnaké obdĺžniky (rozkrojiť pozdĺžne a potom na polovicu)
  3. Na každý malý obdĺžniček dáme 1 štráfik čokolády (1x4 kocky). Okraje lístkového cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom. Preložíme na polovicu a spojíme okraje
  4. Nožíkom spravíme jemné dekoratívne zárezy po boku každej taštičky. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom, jemne posypeme cukrom a dáme piecť do rúry do zlatista (bude to trvať okolo 8-10 minút)
  5. Teplé cañas potrieme vodou a nasypeme na nich dekoratívne kúsky čokolády

Zdroj: http://goo.gl/0z7NJI

Mohlo by vás zaujímať