Kuskusový šalát s fazuľkovými luskami a mätovou zálievkou


„Kuskus je tá správna voľba pre zdravší životný štýl"

kuskusový šalát s fazuľkovými luskami a mätovou zálievkou

Na prípravu 5-6 porcií potrebujeme:

  • 200 g kuskusu + 250 ml vriaceho vývaru
  • 2 PL masla + 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 brokolice + 125 g fazuľkových luskov
  • 1 paradajku + 1/3 póru
  • hrsť kešu orieškov
  • 100 g balkánskeho syru alebo Feta syru
  • Na dressing potrebujeme:
  • 20 ml extra virgin olivového oleja + štipku cukru
  • 1 PL nadrobno nasekanej mäty + 1 PL citrónovej šťavy

Postup

  1. Začneme tým, že si v hrnci krátko povaríme v osolenej vode brokolicové ružičky a fazuľkové lusky nakrájané na centimetrové kúsky
  2. Zatiaľ čo sa varia si nakrájame paradajku, pór a kešu oriešky na drobné kúsky
  3. Odvážime 200 g kuskusu, dáme ho do misky, zalejeme vriacim vývarom (alebo vriacou vodou z kanvice), prikryjeme fóliou a necháme 10 minút odpočívať
  4. Na panvičke si rozohrejeme maslo s cesnakom, pridáme uvarenú brokolicu a fazuľkové lusky, pomaličky opekáme, aby sa všetko prevoňalo
  5. Pripravíme si aj dressing zmiešaním olivového oleja, citrónovej šťavy, nasekanej čerstvej mäty a trošky cukru
  6. Po 10 minútach dáme z kuskusu dole fóliu, vidličkou rozbijeme prípadné hrudky v kuskuse (kuskus má byť sypký)
  7. Do kuskusu primiešame brokolicovo-fazuľkovú zmes, paradajku, pór a zalejeme ho dressingom. Všetko dôkladne premiešame
  8. Naservírujeme do misky a posypeme rozdrobeným feta syrom a nasekanými orieškami. Ozdobíme čerstvým lístkom mäty

Zdroj: http://goo.gl/uC8NKs

Mohlo by vás zaujímať